Lasku, kiitos

Ivalon mies päätti parin vuoden raittiuden jälkeen tempaista ja meni paikalliseen soittoruokalaan. Seuraava selvä havainto häivähti hänen päähänsä aamulla poliisin putkassa, kun kohtelias poliisimies tuli selliin.
- Teiltä jäi eilen ravintolalasku maksamatta. Se oli 5.760 euroa, ilmoitti poliisi.
Ivalon mies katsoi poliisia epäluuloisena ja koetteli taskuaan.
- On tämä lasku eriteltykin, poliisi jatkoi. Kolmetoista Jaloviinaa, kaksi liemiruokaa, kuusi isoa tuopillista, rummut, piano...


Vanha pontikankeittäjä Tippavaaran isäntä oli eukkonsa kanssa käymässä kirkonkylällä. Kun he saapuivat kotiin, navetasta juoksi kissa kovaa vauhtia. Heti perään navetasta juoksi ulos hiiri hampaat hirvittävässä irveessä ja säntäsi matalasti vikisten kissan perään. Tippavaaran isäntä totesi eukolleen:
- Taitaa kilju alkaa olla jo melko valmista.


Äiti opetti pienille lapsilleen, että aina ennen ruokailua, pitää suorittaa pöytärukous. Kerran äidillä oli keittiössä kiireitä ja hän kehoitti lapsiaan rukoilemaan yksinään.

Lapset pistivät kädet ristiin pöydälle ja silmät kiinni ja aloittivat rukouksen. Äiti katseli välillä, kuinka lapset suoriutuivat rukouksestaan. Parin minuutin päästä toinen nosti päätään, katsoi lautaselleen ja huudahti pettyneenä, "Hei, mun maksapihvi on vieläkin täällä".


Miksi olutta on parempi juoda pullosta kuin lasista?
Koska etiketistä on aina hyvä pitää kiinni.


Minä voin huonosti, valitti leijonaisä.
- Miksi, kysyi leijonarouva.
- Söin lounaalla hissinkuljettajan ja se tulee aina vaan ylös.
[Etusivu]  [Reseptit]   [Arvostelut]  [Halpaa Tallinnassa]  [Vitsit]  [Niksit]  [Ilmaista ruokaa]  [Linkit]  

frank (at) dlc.fi