Keitetyt munat

Valitse pienehkö kattila. Laita kattilan pohjalle kylmää vettä sen verran, että munat juuri peittyisivät. (Kylmää siksi, ettei munat rikkoontuisi keitettäessä).

Laita veteen kananmunia niin monta, kuin haluat syödä. Varmista, että vesi peittää munat. Munia voi myös säilyttää pari päivää jääkaapissa keitettynä. Kaikkia munia ei tarvitse syödä kerralla.

Laita kattila liedelle. Laita levy päälle. Keitä munia keskilämmöllä 10 minuuttia (kovat munat) tai 3 minuuttia (löysiä munia).

Kun munat ovat kiehuneet määrätyn ajan, ota kattila pois liedeltä ja juoksuta kattilassa kylmää vettä reippaasti n. minuutin verran siten, että vesi juoksee pois kattilasta.

Anna munien jäähtyä n. minuutin ajan. Kun muna on jäähtynyt, ota se vedestä. Kopauta munaa hieman johonkin kovaan pintaan, että kuori särkyy. Kuori munat.




[Etusivu]  [Reseptit]   [Arvostelut]  [Halpaa Tallinnassa]  [Vitsit]  [Niksit]  [Ilmaista ruokaa]  [Linkit]  

frank (at) dlc.fi