Halpa ruoka kotitehtävää tarkistettu 1.10.2018 09:54

Mitä on halpa ruoka?

Tässä sinulle kotitehtävä.

Tätä ei tarvitse palauttaa, mutta voit keskustella tästä mahdollisimman monen ihmisen kanssa. Tehtävä päättyy vasta, kun et tarvitse halpaa ruokaa. Eli loppuelämäsi ajan tai niin kauan kuin Sinua huvittaa mietiskellä.

Mitä se on se halpa ruoka?

Onko halpa ruoka sitä, että se on ostettu halvalla jostain?

Onko halpa ruoka sitä, että olet saanut ilmaisen ruokanäytteen?

Onko halpa ruoka sitä, että olet onnistunut löytämään punalappuisen alennetun tuotteen?

Onko se jotain tiettyä ruokaa, joka on halpaa?

Kuinka halpa on halpaa?

Onko halpa ruoka sitä, että saat työpaikallasi lämpimän aterian? Tai saat jostain säkillisen perunoita tai jotain?

Voiko ruoan valmistus vaikuttaa ruoan hintaan? Siihen käytetty aika ja siihen käytetty sähkö tai kaasu? Entä tarvikkeiden hinta?

Onko halpa ruoka sitä, että ostat yhdestä kaupasta tuotetta A ja valmistat siitä ruokaa vai onko se halvempaa, jos menet kauemmaksi kauppaan B ja ostat sieltä samaa ruokaa? Entä, jos olet matkustanut toiseen kauppaan autolla tai bussilla ja maksanut matkasta vaikka bussilipun? Tuleeko ruoka silloin halvaksi? Entä jos Sinulla ei ole muuta kuin aikaa?

Onko halpa ruoka sitä, että ostat halpoja raaka-aineita vai onko se sitä, että kasvatat itse raaka-aineita? Ostatko sitä varten erillisiä kukkaruukkuja sekä multaa? Kasteletko kasveja kenties? Paljonko se maksaa? Entä kasvattamiseen käytetty aika ja voimavarat?

Onko ruoka halpaa, jos sen valmistamiseksi olet käyttänyt monta tuntia aikaa, jolloin olet säästänyt rahaa? Vai olisitko sinä aikana voinut tehdä jotain tuottavampaa?

Entä, jos olet aikaisemmin ostanut jotain tuotetta ja tehnyt siitä ruokaa, mutta nyt olet siirtynyt toiseen ruokalajiin kuten riisi/perunamuussi, niin kumpi tulee halvemmaksi?

Entä jos olet tottunut käyttämään pakastettuja ranskalaisia perunoita ja siirryt käyttämään kokoperunaa?

Entä, jos olet tottunut käyttämään valmisperunamuussia? Maksat siitä jotain per kilo ja per valmis kilo? Entä jos siirryt käyttämään kokoperunaa? Entä, jos käytätkin jauhoista kokoperunalajiketta? Silloin keitinaika lyhenee, mutta keitosta tulee jauhoista? (Mutta ah, niin hyvää)

Entä, jos olet ostanut yhden kaupan riisiä tms ja nyt siirtynyt käyttämään toisenlaista riisiä, johon käytetään vähemmän riisiä, mutta enemmän vettä. Tuleeko kilohinta halvemmaksi?

Entä, jos olet valmistanut ruokaa nopeasti ja nyt valmistatkin kauemmin, jolloin hinta tulee halvemmaksi, mutta joudut käyttämään valmistamiseen enemmän sähköä ja aikaa?

Entä, jos ruoan valmistuksessa käytät maidon sijasta vettä? Kuten munakkaassa?

Vaikuttaako ruoan hintaan uusi jääkaappi tai siihen käytetty sähkö?

Kannattaako pakastaa? Entä kuinka kauan pakastat? Eli pidät pakkasessa, ennen kuin syöt sen ruoan? Ostitko pakastusrasioita?

Mikä on ruokaa, että se voisi olla halpaa? Onko murot ruokaa? Onko ne halpoja? Entä mehut ja juomat? Entä jäätelö tai muut herkut? Entä kesäiset mansikat? Voiko niihin laittaa sokeria ja kuinka paljon?

Miten minä voin edistää, että minulla olisi halpaa ruokaa?

Ostatko kotimaista vai ulkomaista ruokaa? Jos ostat kotimaista, niin mietitkö työllistävää vaikutusta? Entä hiilijalanjälki ym?

Onko halpa ruoka sitä, että löydät kaupasta tuotteen, jossa on -30% lappu? Entä, jos se samanlainen tuote olisi toisessa kaupassa jo alennettuna saman hintainen? Entä, jos saisit siihen -30% alennukseen vielä ylimääräisen -10% vilauttamalla kirjastokorttia? Entä, jos saisit ostettua samanlaisen tuotteen klo 21 jälkeen -60%? Vai onko joku toinen ehtinyt ostaa sen?

Entä onko ruoka halpaa silloin, jos olet saanut jostain palkkioksi ruokalahjakortin, jolla ostat ruokaa? Entä jos olisit ottanut saman palkkion rahana, joka myöhemmin olisi muuttunut korotetuksi eläkkeeksi? Tuleeko ruoka silloin halvemmaksi?

Oletko kenties käynyt metsässä poimimassa marjoja tai sieniä? Paljonko käytit aikaa? Entä bensaa? Vai menikö kaikki ulkoilun piikkiin? Vai oliko kyseessä harrastus?

Halvin ruoka, mitä tämän saitin webmaster on syönyt, on kaurapuuro. Puurolautasen hinnan saa niin edulliseksi, että hintaa on vaikea laskea. Niissäkin on eroja, kuten myös hinnoissa. Yhdessä kaupassa se maksaa X-euroa ja toisessa Y-euroa.

Pikakaurapuuro saattaa maksaa vähemmän paketilta, mutta kilohinta on korkeampi. Kuitenkin käytät ruoan valmistukseen aikaa, siten vähemmän sähköä tai kaasua? Entä kuka maksaa sähkösi ja kaasusi? Kuuluuko se vuokraan vai maksaako kenties Kela tai joku energian? Entä oletko tehnyt edullisen sähkösopimuksen tms? Onko Sinulla aurinkokenno? Onko Sinulla kenties takka, jonka päällä haudutat puurokattilan? Paljonko maksoit takasta? Mitä maksaa aikasi, kun hakkaat puita takkaan? Vai käytätkö moottorisahaa puiden pilkkomiseen tms? Paljonko se haudutusastia maksoi?

Tämän kotitehtävän ajatukset ja kysymykset eivät välttämättä ole tässä. Niitä saatetaan lisätä tai poistaa tai muuttaa.

Sinäkin voin miettiä lisää kysymyksiä ja keskustella muiden ihmisten kanssa aiheesta.

Tärkein kysymys:

Onko halpa ruoka hyvää, koska se on halpaa? Saako halpa ruoka olla hyvää?

Lisätty ajateltavaa 30.09.2018:

Ostatko kaupasta muovikassin?

Jos ostat limsapullon, oluen tms. niin varmaan viet sen kauppaan ja saat siitä rahaa? Vietkö sen siinä muovikassissa, jonka ostit viime kerralla?

Mitä teet sille muovikassille, kun olet palauttanut ne pullot kauppaan? Pistätkö sen roskiin? Miksi? Sillä samalla pussilla voisit viedä roskia roskikseen.

Sen hinta on yleensä n. 20 senttiä. Sillä hinnalla saisit joissain esim. Lidlissä pussin makaronia. Yleensä kannattaa pitää mukana 1 muovikassi kaiken varalta.

Joskus saattaa jossain päin kaupunkia jokin yritys jakaa maistiaisia, kuten leipää, jogurttia, kissan- tai koiranruokaa. Vaikka sinulla itselläsi ei olisikaan kotieläintä, mikset antaisi sitä jollekin tutullesi? Ehkä hän vuorostaan joskus antaa sinulle jotain. Silloin on hyvä olla kassi mukana. Yksi kassi menee mukavasti taiteltuna vaikka takataskuun tai käsilaukkuun.


[Etusivu]  [Reseptit]   [Arvostelut]  [Halpaa Tallinnassa]  [Vitsit]  [Niksit]  [Ilmaista ruokaa]  [Linkit]  

frank (at) dlc.fi