Kahvila-ravintola Wanha Pehtoori

Haltialan tila on mukavan oloinen paikka, jossa lapset saavat nähdä eläimiä ihan livenä. Tosin useimmat eläimet, kuten hevoset eivät ole mitenkään ihmisrakkaita. Ne mieluummin viettää aikaansa omissa oloissaan, eivätkä tule tervehtimään.

Kuitenkin, jos nälkä aamulla yllättää ja aamiainen on jäänyt väliin, niin tilalta löytyy kahvila-ravintola Vanha Pehtoori. Aamiainen tarjoillaan 08.30-09.30, mutta jos on eksynyt sisälle ja aamiaisen maksanut, niin poiskaan ei ajeta. Tosin lisääkään ruokaa ei enää kanneta klo 09.30 jälkeen. Aamiainen maksaa pääsääntöisesti 6 euroa tai jos kokki huomaa klo 09.30 jälkeen tarjoilun perustuvan enää puuroon tai paahtoleipään ym, niin hinta saattaa pudota pariin euroon.

Testiaamuna oli tarjolla puuroa, jota ei testattu. Munakasta, joka oli todella ytyä tavaraa ja joukossa makkaranpaloja ihan kohtuullisesti. Joku oli vain unohtanut suolan pois ja siihen nojautuen jätettiin puuro maistamatta, sillä puuroon kun ei saa makua jälkikäteen suolalla. Lisukkeina oli erilaista mysliä ja muroja yhteensä 4 laatua. Mukana oli tummaa leipää ja paahtoleipää kinkkuineen ja juustoineen. Lisäksi löytyi räiskäleitä, joita ei sitten löytynyt enää kuin se yksi kappale. Mukaan oli saatavissa hilloa.

Lisäksi löytyi maitoa, mehua, tuoremehua ja jugurttia. Kahvi kuului hintaan ja sen joutui hakemaan terassilta.

Munakas oli kyllä syömäkelpoista, vaikkakin suolatonta, kuten jo mainittiin. Samaten syömäkelpoista oli kaikki muukin. Tosin ruokahalua ei mitenkään herättänyt pöydän viereen tullut kissa, joka nuoleskeli kaikessa rauhassa takapuoltaan. Henkilökuntaan kuulunut nainen huomasi jossain vaiheessa kissan ja kantoi sen pois. Tosin, en huomannut hänen pesevän käsiään sen jälkeen. Ainakaan veden lorinaa ei kuulunut.

Myöskään yhdellä silmäyksellä löytyneet 6-7 kärpästä eivät tuoneet sitä kulinaarista nautintoa, jota keskellä maalaismaisemaa voisi odottaa.

Pakko oli maistaa donitsi, josta sokeri oli jäänyt ulkopuolelle. Sisäpuolelle ei ollut riittänyt. Jostain syystä sitä ei kaivannut toiste.

Kahvi oli pahaa. Joko merkki oli halvimmasta päästä tai sitten kokki oli keittänyt sen heti töihin tullessaan.

Maha ei kyllä tullut täyteen, mutta nälkä pysyi loitolla seuraavat 4-5 tuntia.

Arvio:

  • Edullisuus: 6 euroa
  • Hintalaatusuhde: Hintaan ja riittävyyteen nähden erittäin kallis
  • Runsaus: Puuroa taisi olla runsaasti
  • Erityinen huomautus: Hygieniataso ei houkuttele, kärpäsiä lautasilla ja takapuolta nuoleva kissa lattialla.

  • Osoite: Haltialan tila
  • Avoinna: Ark. 08.30-21.00 (22), La-su 09.00-21.00 (22)
  • Testattu: Heinäkuussa 2009.

[Etusivu]  [Reseptit]   [Arvostelut]  [Halpaa Tallinnassa]  [Vitsit]  [Niksit]  [Ilmaista ruokaa]  [Linkit]  

frank (at) dlc.fi