Barbarossa

Keskellä kaupunkia Yrjönkadulta löytyy liiketila, jossa on ilmeisesti ollut useita pizzerioita viime vuosien aikana. Testattaessa elokuussa 2009, tilasta löytyi Barbarossa. Koko ulkopuoli oli uusittu ja kaipa sisälläkin oli tehty muutoksia. Ainakin asiakkaita löytyi huomattavasti enemmän, kuin edellisen omistajan aikaan. Tämähän vaikutti uskomattomalta. Normaali työaika oli juuri kaupungilla päättynyt ja kansaa lappasi sisään kuin paremmissakin pidoissa. Tarjous ulkona kertoi, että nyt sai minkä tahansa pizzan hintaan 5 euroa. Uskomaton tarjous, joka piti testata. 5 euroa vaihtoi omistajaa ja kinkku-herkkusienipizzatilaus sisään. Vesilasi ja työkalut mukaan ja syöksy pöytään, jonne testaaja oli jättänyt paikalle kuuluvan Iltasanomat ja omat kantamukset. Sattui olemaan viimeinen pöytä, joka oli tyhjänä ja jonka sai kahmittua omaan käyttöön. Testaaja on sen verran levee tyyppi, että kummatkin paikat paikat olivat tarpeen mm. Iltasanomien lukemista ajatellen.

Kokki oli selvästi harjoitellut pizzan vääntämistä, sillä aikaraudan mukaan pizza saapui huomattavasti alle 10 minuutin. Eniten ihmetytti, että paikalla ei ole ollut varaa hankkia tarpeeksi suuria lautasia, sillä pizza melkein roikkui lautasen ulkona. Pizzantuoja oli sen verran cool-tyyppi, että hän oli ottanut kummallakin kädellä otteet lautasen pohjasta, eikä maustanut pizzaa peukalollaan, kuten joissain paikoin voi odottaa tapahtuvan.

Ilmeisesti testaaja saapui joko huonoon tai otolliseen aikaan, sillä heti kun pizza oli saapunut pöytään, syöksyi ovesta sisään iso kasa ihmisiä ja kaikki halusivat jotain syötävää joko paikalla syötäväksi tai mukaan. Alkoi jo tulla semmoinen fiilis, että testaaja olisi kyseisessä tilassa liikaa.

Kuten jo mainittiin, pizza oli todella iso ja siksi sitä oli parempi käännellä hieman pienemmäksi. Ensi alkuun olisi kaivannut oreganoa, mutta piakkoin sekin asia unohtui. Nimittäin loppupeleissä pizzan maku oli taivaallinen ja täytettä oli sen verran paljon, että siinä oli tekemistä, jotta sen saisi tuhottua.

Naapuripöydässä pari tyttöä oli tehnyt viisaasti ja pyytänyt pizzan puoliksi ja toisella tuntui olevan tekemistä oman puoliskonsa kanssa.

Pakko sanoa, että pizza oli erittäin hyvää ja raavas mies todennäköisesti tulee siitä täyteen. Nainen ottanee dogibägin mukaan ja Fifi syö lopun viikkoa sitä pizzanjämää.

Testauspäivänä testaaja sattui kulkemaan samaisen paikan ohi 5 tuntia myöhemmin ja vain pari ihmistä istui syömässä. 3 työntekijää tuntui kuitenkin olevan koko ajan touhussa, vaikka sisällä ei asiakkaita juuri näkynytkään. Oletettavaa on, että paikka elää suurimmat hetkensä öisin, jolloin ravintolat sulkevat ovensa ja kansalle tulee nälkä.

Pakko sanoa, että pizzat ovat suuret, täytettä on paljon ja ne ovat hyviä ja itse pizza on todella hyvää. Nälkätutka kertoi koko illan, että mitään ei sitten enää tarvitakaan, joten ilman ylimääräistä ruokaa pärjäsi tällä annoksella vähintään 6 tuntia. Koko iltana maha ei myöskään kertonut mitään ongelmista laktoosin suhteen, joten peräpääkin pysyi hiljaa. Testaaja suosittelee.

Arvio:

  • Edullisuus: 5 euroa
  • Hintalaatusuhde: Erittäin hyvä. Vesi kuului samaan hintaan.
  • Runsaus: Pizza oli iso ja täytettä enemmän kuin laki sallii
  • Erityinen huomautus: Iltasanomat on ainakin luettavana, jos ehtii kimppuun.

  • Osoite: Yrjönkatu 29, 00100 HELSINKI
  • Avoinna: Ma-ti 10.30-22.00, ke-to 10.30-01.30, pe-la 10.30-05.00, su 12.00-23.00
  • Testattu: Elokuussa 2009.

[Etusivu]  [Reseptit]   [Arvostelut]  [Halpaa Tallinnassa]  [Vitsit]  [Niksit]  [Ilmaista ruokaa]  [Linkit]  

frank (at) dlc.fi