Aasian Woking

Itäkeskuksessa on Itäväylän yläpuolella Hansasilta, johon on saatu laitettua kaikenlaista yritystoimintaa. Ainakin ohitse kulkee koko ajan porukkaa, joten potentiaalista massaa löytyy. Hansasillalta löytyy Aasian Woking, joka ilmoittaa budjetin eli jopa alle 6 euron mukaisia ruokia. Itämainen/kiinalaismainen Curry härkä kuulostaa herkulliselta tai ainakin sellaiselta, jota haluaa maistaa. Pöydissä riittää vilskettä ja asiakkaita, joten ei taida olla pahemmin epäilystä ruoan laadusta.

Kassalla tulee varsinainen yllätys. Kyllä kaikesta osataan nyhtää rahaa. Paperimukillinen vettä maksaa 0,50 euroa. Valitettavasti ei sovi budjettiin, joten jätetään väliin. Joku viherarvoja arvostava saattoi riemastua, sillä paperimuki on turhaa jätettä.

Curry härkä tilataan ja maksetaan 6 euroa. Työkalut saa ottaa mukaan, joten palvelua ei pahemmin löydy, tosin eivätpähän ole pöydässä sotkettavina. Jostain syystä ihmetyttää henkilökunnan määrä. Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen perheyritys, jossa kaikille löytyy jotain tekemistä. Nopea silmäys ihmettelee keittiössä 5-6 hengen henkilökuntamäärää, kun asiakkaita on suunnilleen saman verran.

Kauaa ei annosta tarvinnut odotella. Oudon muotoinen lautanen saapui pöytään ja eikun kimppuun. Heti on sanottava, että liha oli sitkeää, vaikkakin muuten syömäkelpoista. Mausteita ei ollut liikaa, eikä liian vähän, mutta kastiketta olisi kaivannut enemmän. Riisi oli aavistuksen verran suolatonta, mutta lautasen reunalle jätetty raaste oli yllättävän herkullista. Jos tuota ei miehet ja lapset syö, niin mitä sitten. Raasteen joukossa oli jotain makeahkoa kastiketta, joka teki siitä erityisen hyvää. Pelkästään sitä olisi syönyt enemmältikin.

Kokonaisuutena on pakko sanoa, että ruoka oli kyllä hyvää ja sitä söi mielellään, mutta kun tässä paikassa on tullut tehtyä arviota ennenkin, on ruoka hieman kärsinyt viimekertaisesta. Se ei enää ole niin herkullista, että pelkästään sen takia viitsisi lähteä toiselta puolelta kaupunkia syömään. Ruoka ajaa kyllä varmasti asian, jos on juuri sielläpäin ja kaipaa jotain mahan täytettä. Myös lihan sitkeys oli pieni pettymys. Joku ei ollut osannut leikata lihaa.

Eniten ihmetystä aiheutti pöytien sijoittelu koko Hansasillan leveyteen nähden. Miten ihmeessä pöydät saivat viedät puolet Hansasillan leveydestä? Onko Pelastusviranomaiset tietoisia pöytien sijoittelusta, kun pöytien päähän tungettiin jopa lastenvaunuja tukkimaan kuluväylää.

Hienohelman kannattaa katsoa, mihin istahtaa tai ainakin pyyhkäistä nenäliinalla tai jollain tuoliaan. Arvostelun aikana istui eräässä pöydässä pari lasta, joista toinen nousi likaisine kenkineen seisomaan tuolille. Vanhemmat ja myöskään henkilökunta ei huomauttanut yhtään mitään. Riitti kun, rahaa tuli.

Arvio:

  • Edullisuus: 6 euroa
  • Hintalaatusuhde: Hintaan ja riittävyyteen nähden kohtuullinen.
  • Runsaus: Runsas annos, josta ei varsinaisesti tullut täyteen
  • Erityinen huomautus: Vesi maksaa erikseen.

  • Osoite: Hansasilta, 00930 Helsinki
  • Avoinna: ma-pe 10.30-20.00, La 11.00-18.00
  • Testattu: Syyskuussa 2009.

[Etusivu]  [Reseptit]   [Arvostelut]  [Halpaa Tallinnassa]  [Vitsit]  [Niksit]  [Ilmaista ruokaa]  [Linkit]  

frank (at) dlc.fi